‘Ik wil nu ook de 20 kilo halen’

Het begon met een berichtje op Facebook, geplaatst door de overbuurvrouw. Die had een operatie aan haar maag gehad en was daar hartstikke tevreden over. Hierna ging Debbie Tans (39) zelf op zoek naar informatie.

Ze stuitte na een tijdje surfen op de maagballon, de ingreep zonder operatie en verdoving. ,,Een maagverkleining of maagband vond ik te ingrijpend, en daar was ik ook niet zwaar genoeg voor. Toen ik over de ballon begon te lezen werd ik eigenlijk meteen enthousiast. Ik heb vroeger fanatiek geschaatst, en deed in de zomer aan wielrennen om mijn conditie op peil te houden. Nadat ik daarmee stopte ben ik wel dezelfde porties blijven eten. Ik wilde daar eens een keer écht wat aan gaan doen.’’

Debbie is zeer positief over het voor- en natraject dat bij de ballon hoort. ,,De maagballon is alleen een hulpmiddel, waardoor je minder honger hebt. Maar wat echt het verschil maakt, is dat er bijvoorbeeld een bewegingswetenschapper en diëtist voor je klaarstaan die een programma meegeven. Het gaat echt om het veranderen van je gewoontes en daarom zou ik dit programma ook aan iedereen aan willen raden, juist omdat je ook na de maagballon op je eigen benen kan staan.”

Voor

Na 8 weken

Alle ondersteuning zorgt er voor dat het afvallen voorlopig zeer voorspoedig gaat. De dag dat de maagballon werd geplaatst noemt ze ‘niet grappig’. Om daar van bij te komen ging ze in de middag even op bed liggen. ,,Aan de andere kant: op donderdag was de behandeling, en zaterdagavond was ik alweer op een verjaardag.”

Inmiddels is mevrouw Tans 11 kilo kwijt, na acht weken (!) van de behandeling, terwijl deze in totaal zestien weken duurt. ,,Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen.” Gemiddeld verliezen gebruikers tussen de 13 en 15 kilo aan lichaamsgewicht tijdens de behandeling.

Terug naar home
Maak een afspraak