‘Ik wil er nog 20 kilo af’

Yvonne Kuypers (22) is in de eerste drie weken nadat ze de maagballon inslikte al 7.5 kilo kwijt. Via haar schoonmoeder – die bij NOK werkt – kwam ze in contact met het revolutionaire nieuwe product. “Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren te zwaar. Ik heb eigenlijk alles al geprobeerd, maar niks werkte structureel. Via mijn schoonmoeder ging het balletje rollen en als ik nu op de weegschaal kijk bevalt het me erg goed, haha.”

De eerste week na het inslikken van de ballon was lastig. ,,Ik heb niet veel kunnen bewegen. Het voelde gewoon een beetje onwennig allemaal. Ik heb de ballon op een donderdag gekregen, en ben toen de dinsdag erna pas weer gaan werken. Vooral in het weekend heb ik erg rustig aan gedaan, vanaf maandag en dinsdag ging het een stuk beter. Ik heb niet hoeven overgeven of iets dergelijks, het is gewoon een beetje een vreemd gevoel in je maag.”

Qua eten merkt Yvonne wel dat ze sneller vol zit. ,,Ik eet een stuk minder dan voorheen, dat is zeker. Ik probeer wel gewoon structureel vijf keer per dag te eten en doe geen bijzondere dingen. Verder heb ik een moeilijke eter zitten thuis, dus maak ik het qua avondeten vooral niet te moeilijk.”

,,Vanaf de tweede week tot nu voel ik me echt heel goed. Ik voel me al een stuk fitter, en heb vrijwel geen last meer van de ballon. Als ik me zo blijf voelen de rest van de maanden, ben ik blij!”, aldus Yvonne, die zegt dat ze ook weer begonnen is met sporten.

Ze vindt het moeilijk om precies aan te geven hoeveel ze nog kwijt hoopt te raken met de ballon. ,,Mensen schijnen gemiddeld ongeveer twintig procent lichaamsgewicht te verliezen. Dus na een goede start zou ik zeggen: nog 20 kilo eraf!”

Terug naar home
Maak een afspraak