‘Een gezondere relatie met eten’

Dit heeft Anneliese de Boer naar eigen zeggen sinds ze de maagballon liet plaatsen. Mevrouw de Boer woont in Luxemburg, dus de kliniek in Heerlen was prima aan te rijden. Via internet won ze informatie in over de ballon, en na er een hoop over gelezen te hebben besloot ze het erop te wagen.

De dag van de intake was spannend en intensief. Een gesprek met een arts, diëtist, psycholoog en bewegingswetenschapper later kwam ze in aanmerking om de ballon te laten plaatsen, hetgeen dezelfde week nog gebeurde. De dag van de plaatsing vond ze meevallen, maar in de week daarna ontstonden er toch wat ongemakkelijkheden.

,,Iets langer dan gebruikelijk is had ik last van opboeren. Je maag moet er nu eenmaal even aan wennen dat er opeens zo’n ballon in zit die ruimte in neemt. Net toen ik de kliniek had gebeld om te vragen hoe lang dat nog zou duren, verdwenen die klachten.”

Een belangrijk winstpunt noemt mevrouw de Boer dat ze nu een gezondere relatie met eten heeft, en niet meer alles hoeft op te eten wat ze lekker vindt. En ook al is diëten natuurlijk een serieuze zaak, op vakantie probeerde ze toch ook wel een beetje te genieten, maar dan met mate: ,,Ik at ’s ochtends wel een croissantje, maar dan een halve.”

De maagballon is een hulpmiddel, en mevrouw de Boer geeft ook aan dat ze echt eerder vol zit van dezelfde voeding, maar uiteindelijk moeten gebruikers vooral zelf hun levensstijl omgooien.

,,Ik heb de mazzel dat ik op mijn werk een sportschool heb. Meestal kom ik aan in mijn sportkleren, doe ik meteen de oefeningen die ik van de fysio heb meegekregen, douche ik en ga ik daarna aan het bureau. Dan zit je wel helemaal fit en fris op je werk.” Verder zet mevrouw de Boer elke dag sowieso 11.000 stappen (een kleine acht kilometer) en loopt ze altijd een rondje tijdens de lunch.

Op dit moment is ze na tien weken iets minder dan zeven kilo kwijt, en met nog zes weken te gaan is dat een hartstikke mooi resultaat. ,,Maar ik ga nog voor een eindsprint!”

Terug naar home
Maak een afspraak