‘Ik zou het iedereen aanbevelen’

Paul van der Leeuw verloor in totaal 17 kilo met behulp van de maagballon, en ging in totaal van 116 naar 99 kilo. Over de reden van zijn overgewicht doet hij niet geheimzinnig. “Het kwam bij mij echt door het eten, daar ga ik niet moeilijk over doen. Wij zijn tijdens een verhuizing in een tijdelijk onderkomen gaan wonen, een woonunit met maar twee pitjes. Dan ga je toch wat minder snel koken, en werd het vaker pizza, friet of we gingen uit eten.”

“Ik was uiteindelijk net te licht voor een operatieve ingreep, en vond dat ook wel een beetje heftig. Op een informatieavond van de Nederlandse Obesitas Kliniek hoorde ik van de maagballon en daar had ik toch wel oren naar. Na een vervolgafspraak was ik verkocht en besloot ik het te doen.”

Voor

ElipsemaagballonPaul17

Na 8 weken

ElipsemaagballonPaul-na

De maagballon inslikken was geen enkel probleem. “Dat ging eigenlijk heel vlot, ik ben gewoon zelf in de auto teruggereden. De dagen erna waren minder leuk, maar zodra je daar doorheen bent, is het prima te doen. Wat bij mij vooral hielp was ook de informatie van de voedingsdeskundige. Vroeger deed ik bijvoorbeeld drie klontjes suiker in de koffie, nu nog maar een halve. Dat soort kleine veranderingen heb ik heel veel gemaakt.”

Pauls intensieve werk speelde ook een grote rol bij het afvallen. “Die oefeningen die je mee kreeg van een bewegingswetenschapper, daar moest je wel even wat tijd voor nemen, maar dat ben ik wel blijven doen. Wat mij vooral erg geholpen heeft is mijn werk, waarvoor ik elke dag 5000 à 6000 passen zet. “

“Ik ben in totaal 17 kilo afgevallen zonder dat ik in het hele traject een hongergevoel heb gehad. Dus ja, ik zou het zeker aanbevelen, aan iedereen die moeite heeft met afvallen.”

Terug naar home
Maak een afspraak